Eliiins Värld

Godnatt!

Nu ska jag försöka sova.. 
Har legat i sängen hela dagen och mår bättre nu..
Får hoppas jag är helt bra imorgon.
 
Men vi hörs väl imorgon någongång.
 
Godnatt!
 
 
Min älskade sötaste bebis! 
Du anar inte hur mycket jag saknar dig...

Bloggar!

Min snälla fruuuuuu!

Dag 19 - Detta ångrar jag

Det är mycket jag ångrar här i livet... 
För mycket för att kunna skriva här..

Underbara vänner!

Jag har sånna underbara vänner! Som alltid ställer upp!
 
Nu när jag är hemma och är sjuk och verkligen inte orkar gå utanför dörren så köper Ellen saker jag behöver nu. 
Lite saker som är jag alltid brukar dricka o äta när jag är sjuk och så..
 
Sån underbar vän hon är!
 
 
Jag älskar dig Ellen! 

Sjuk

Har knappt sovit inatt.. för har inte alls mått bra.. Feber o förkyld och ont i huvudet, illamående och så..
Därför skämmer jag bort mig med en dag i sängen med dator och tv och lite gott..
 
 

Dag 18 - Min favoritsommar

Min favoritsommar är nog den sommaren jag hämtade hem Dexie. Det var då jag äntligen fick min underbara egna hund!
 
 
 
Men om jag ska välja min favoritsommar som inte har med Dexie att göra och så, så väljer jag sommaren 2012, alltså sommaren som precis har varit. 
 
Det var den sommaren jag flyttade hemifrån med Dexie och vi fick ett eget hem. Jag umgicks även nästan hela sommaren med mina två underbara närmsta vänner Johanna och Ellen och vi hade så kul! 
Bla bodde Johanna hos mig i en månad, vi hade tjejkvällar, och en skräckfilmsnatt där vi kollade på 5 skräckfilmer på raken och gick och la oss vid typ 7 på morgonen! Det var så underbart roligt! 
Jag följde även med Ellen till Öland och kom ifrån Norrköping/Linköping ett tag och det behövdes! Så underbart snällt av henne och hennes familj att låta mig följa med! Och jag började även få kontakt med en person och träffade den första gången.. 
 
Bild från Öland.
 
 
 
 
 

Hörs senare!

Nu ska jag fixa det sista och sedan gå till bussen! 
Ska iväg ett tag nu och sedan ska jag träffa älskade Ellen! 
 
Ha en bra dag! 

Vilken natt!!

Herregud.. somnade i soffan igår kväll och vaknade flera gånger.. men jag orkade verkligen inte gå o släcka i lägenheten o fixa iordning mig innan jag flyttade mig till sängen så jag låg kvar.. Men vid två nångång fick jag nog av soffan och fixade iordning mig och släckte överallt och la mig i sängen. Kunde inte sova då och låg och kollade på tvn länge. Somnade tillslut och vaknade inte långt därefter av näsblod.. Nu är vinterhalvåret här och då får jag näsblod ofta..så nu börjar det väl med det. Sprang typ halvt till toan och försökte stoppa det och det tog ett tag.. Satte mig sedan i sängen och kollade på tvn för att va säker på att det hade slutat och sedan la jag mig ner. Kunde inte sova så låg ner och kollade på tvn. Somnade sedan men vaknade inte jättelänge efter det av en heeeeeeeemsk dröm.. så hemsk att jag hade gråtit massor i sömnen och även fortsatte när jag hade vaknat av den.. Låg vaken jättelänge då för jag kunde inte sova, tankarna bara snurrade kring drömmen.. Sedan somnade jag och har vaknat typ en gång i halvtimmen hela morgonen, vaknade med jätteont i huvudet och har det än... Men nu är jag uppe och fixar iordning mig lite..

Dag 17 - Mitt favoritminne

Mitt favoritminne är när vi hämtade hem Dexie. Jag skulle få hämta hem min älskade lilla egna hundvalp! En dröm jag länge haft och äntligen var den sann! Kommer ihåg att jag knappt kunde sova natten innan och när vi kommer dit och jag ser henne, och jag vet att hon är min nu. Att hon ska följa med mig hem och bara vara min! 
Jag älskade henne från första gången jag såg henne och jag gör det än! 
 

Första bilden jag såg på henne på annonsen och här var jag säker på att henne ville jag ha:
 
Första gången jag träffade henne, här var jag ännu säkrare på det och hon är ca 7 veckor här:
 
Och här är hon hemma hos oss, hon hade bara varit hos oss i några dagar då. Hon är ca 11-12 veckor här:
 
Jag älskar dig Dexie och kommer alltid älska dig! Du är min älskade bästa bebis!

Tillbaka.. förhoppningsvis!

Nu är jag förhoppningsvis tillbaka.. Internetet tog slut igår morse så hade inget internet och har därför inte bloggat. Tänkte försöka låta bli att köpa mer, men det är så tråkigt utan datorn, speciellt på ett lov och så, så jag köpte mer mängd och är därför tillbaka! Dock får vi se för hur länge...
 
Men igår var jag bara hemma och tog det lugnt. Förmiddagen duschade jag, målade naglarna och fixade mig lite och sedan på eftermiddagen/kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt. Orkades inte med någon bio så kollade film hemma istället. 

Somnade vid tre ungefär och vaknade vid sju.. vaknade flera gånger under natten med.. Kollade på tvn ett tag innan jag och Ellen möttes och gick ut på en härlig höstpromenad i typ 1,5 timme. Underbart skönt (dock lite kallt..) och så roligt att bara träffas, gå lite och prata. Det får vi göra flera gånger!
 
När jag kom hem var jag så trött att jag somnade i soffan ett tag.. Vaknade och har kollat på tvn ett tag. Men tröttnade på det och köpte mer datamängd så nu sitter jag här!
 
 

Dag 16 - Min första kyss

Hmm, jag ska alltså skriva om min första kyss idag..
Och jag tänker bara säga en sak:
Det vill ni gärna veta va?
Men nej, det håller jag för mig själv!

Mobilblogg

Mitt internet har lagt av igen.. O det va väldigt snabbt det gjorde det eftersom vi köpte mer igår.. Så mamma ska ringa dom o prata med dom. Och under tiden har jag inget Internet så bloggningen lär inte bli bra nu..
Men har tidsinställt ett inlägg, det från 30-dagars listan, så det kommer upp ikväll så får ni iaf nått nytt idag.
Men vi får se när vi hörs igen.
Ha det bra sålänge!

Godmorgon!

Har legat vaken ett tag i sängen innan jag bestämde mig för att gå upp. Gick dock bara och hämtade datorn och kröp sedan ner under täcket i sängen igen..
Ska snart hoppa in i duschen tänkte jag, sedan idag ska jag nog bara ta det lugnt. Ta dagen som den kommer.
 
Godmorgon och ha en bra dag tills vi hörs igen!
 
 

Godnatt!

Nu ska jag gå och sova. 
Sova ut lite imorgon hoppas jag på!
Godnatt!

Dag 14 - Min drömkonsert

Jag har ingen drömkonsert. Har ingen favoritartist och har därför ingen drömkonsert. 
 
Denna dag var lätt att skriva om..

Dagen och internetkrasch!

Dagen började med ett sjukhus besök med en kompis. Sedan gick vi till skolan och gick till lektionerna. Gjorde då en webbutbildning som handlade om handel. Sedan var det lunchrast och efter det fick jag oplanerat vara med på tvåornas mattelektion då dom skulle göra ett gammalt nationellt prov och det gick inte bra för mig.. Pratade med matteläraren som tyckte jag skulle klaga hos handelsläraren och biträdande rektorn så att jag skulle få läsa matten med tvåorna då jag missar alla genomgångar innan nationella.. så gick och klagade där och fixade så nu ska jag läsa matte med tvåorna.. Hejar på skolan som har koll och ändrar allt hela tiden..
Efter det gick jag till handelsläraren och pratade lite om praktiken som startar på måndagen efter lovet och sedan tog jag HÖSTLOV!!! 
Efter det åkte jag och Ellen och handlade lite åt mig så jag överlever tills jag får pengarna till måndagen och jag ska stoooorhandla! 
Sedan har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Har inte kunnat blogga eller gå in på internetet då internetmängden tog slut för denna månaden.. men fixade det nyss genom att köpa lite extra för denna månaden, för jag står inte ut utan internet. Och speciellt inte på ett lov när jag typ bara ska vara hemma. 
Ellen är här, hon kom för att skänka sitt internet ett tag, men det funkade inte och så löste det sig ändå. Men hon är kvar här för sällskap. 
Jag känner mig som värsta datanörden här! 
Sitter här med båda mina datorer (min gamla dator har jag hämtat hem nu från lagningen så ska flytta över bilder och sånt till den nya).
 
 
Nu ska jag va social med Ellen!
Ha en bra kväll! 

Godmorgon!

Sitter nu i soffan och håller tyvvärr på att göra mig iordnig.. vill inget annat än att bädda ner mig i sängen igen och komma fram till våren.. Deprimerande väder och jag fryser till is inomhus redan! Hur ska det gå när jag kommer ut!?!
Kommer ju dö av istid typ..
 
Menmen, ska med en kompis till sjukhuset nu på morgonen så kan inte vara hemma, för kan inte svika henne. Så jag får stå ut med istiden ute! 
 
Tur att det är sista dagen innan lovet nu och jag tror aldrig jag har längtat såhär mycket till höstlovet! 
Så skönt det kommer vara sen när jag har slutat! Då kommer jag skrika ut Hööööööstloooooooooov! 
Ja, nästan iallafall.
 
Ha en bra dag!
Och jag hoppas den blir lugn och varm med.
 
 
 

Godnatt!

Nu ska jag försöka sova.. Hoppas det går bättre att sova idag än tidigare nätter men borde däcka av trötthet snart eftersom jag har hållt igång hela dagen..
 
Men vi får se om vi hörs imorgon på morgonen. Det beror på hur mycket jag hinner med. Men jag bloggar så fort jag har möjlighet och tid. 
 
 
Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng i min nystädade ommöblerade lägenhet och gosa ner mig med min fiiiiina kudde jag har fått av Johanna. 
 
Godnatt!
 

Dag 13 - Den här veckan

Denna vecka är den sista skolveckan innan höstlovet!
 
Måndagen - Hade studiedag då och var hemma då. Vaknade av att Dexie spydde och var dålig i magen så fick börja dagen med att torka spya och springa ut en sväng med henne helt nyvaken. Hade tvättstugan och Johanna sov här från söndagen till måndagen och på eftermiddagen åkte vi hem till henne.
 
Tisdagen - Sov hos Johanna måndag-tisdagen. Gick upp tidigt och gick ut ensam med Dexie och Mollie en sväng. Hade möte på min blivande praktikplats och jobbade klart med en powerpoint-uppgift i skolan. Åkte hem och duschade Dexie efter skolan.
 
 
Onsdagen - Skoldagen blev kort då idrottsläraren var sjuk och alla lektioner flyttades fram så slutade vid 11 typ. Åkte till Linköping efter det och lämnade Dexie till pappa. Träffade saknade Zackoplutten en stund innan jag åkte hem och tog det lugnt och kollade på film. 
 
 
Torsdagen (idag) - Var i skolan hela dagen och åkte sedan hem. Hoppade av vid centrum och köpte tvättmedel och sedan gick jag hem. Packade ihop tvätten direkt och gick ner till tvättstugan. Storstädade hela lägenheten och möblerade om mellan gångerna jag var nere i tvättstugan. Testade även på att mangla i tvättstugan. Första snön kom idag!!!
 
 
 
Fredag - Imorgon ska jag först med en kompis till sjukhuset som stöd. Sedan är det skola och efter skolan ska jag och Ellen åka och handla lite då det ekar i kylen. Sedan ska jag hem och ta det lite lugnt innan jag får besök. Och då blir det antagligen bara en filmkväll.
 
Lördag - Ingenting planerat mer än antagligen bio på eftermiddagen/kvällen. En lugn dag hoppas jag det blir!
 
Söndag - Ingenting planerat, kanske umgås med nån ett tag men annars tar jag det bara lugnt!
 
Och sedan är det höstloooooooov! 
Eller okej, det blir det ju redan imorgon på eftermiddagen, men ändå..

Sovalkolven

Såhär blev det när det är färdigstädat och fixat:
 
 Blev riktigt bra tycker jag. 
 
Och tack till alla som skrev vad dom tyckte jag skulle göra! 
 

Dagens middag

Pastasallad med majs, ärtor, morötter, fetaost och persilja. 
Serverat med ceasardressing.
 

Enkelt men gott!

Panik!

Det snöar... 
Jag ska gå i ide nu och inte komma fram förrän det är vår!

Möblera om?

Nu tycker jag faktiskt ni får hjälpa mig!
 
Håller på o städa här , och jag vet inte om jag ska möblera om.. 
 
Hur ska jag ha? 
 
Alternativ 1:
 
Alternativ 2:
 
Och snälla! Säg vad ni tycker.. 
Jag behöver hjälp här... Beslutsångest som vanligt!
 
 
 
Och ignorera att det är saker i sängen, sängen inte är bäddad, att buren är tom utan nått, att nattduksbordet är tomt och att det är heeeelt tomt och vitt på väggarna, och att det inte är nån matta där. Ignorera, ignorera, ignorera!

Hemma!

Fick sluta lite tidigare idag för att hinna med en buss så jag hann till tvättstugan då tiden började 15.00. Så tog bussen ifrån skolan typ 13.45 och sedan bussen från rese till mig vid 14.10. Den var i Åby vid typ 14.30 så jag hoppade av vid centrum och gick in och handlade lite. För jag kom på att tvättmedlet typ var slut här hemma. Köpte lite mer som behövdes också för jag kan ju meddela att det är väääääääldigt tomt i både kyl och frys här nu.. 
Gick sedan hem med en astung påse i alla backarna.. 
Kom hem och plockade iordning tvätten och allt som skulle tvättas och gick sedan ner till tvättstugan och la in det i maskinerna. Och nu sitter jag här och bloggar. 
 
Jag funderar på att städa här nu.. Det är så sjukt mycket hundhår så det finns inte! Och nu om jag dammsugar soffan och golvet så håller det sig rent lite längre än om Dexie hade varit här. Dock är jag osäker på om jag orkar då jag egentligen är helt slut. Höll på att somna på lektionen förut och läraren märkte det så hon öppnade dörren ut till kylan så det blev ännu mer istid i klassrummet!
 
Men ja, jag ska nog börja städa här nu och sedan ta det lugnt resten av kvällen när tvätten är ren och upptagen och lägenheten fin och nystädad!
 
Dexieruuuuuumpa!

Godmorgon

Sitter här och borstar håret. Fryser asmycket. Fattar ju inte hur man får fram värme från elementen? Dom är lite ljumna men det blir ju inte varmare i lägenheten för det för jag fryser typ alltid här..
Och jag ser inte framemot att gå ut och gå till bussen och stå och vänta på den..Usch nej! Det lär ju vara istid ute.. Det kanske är dags att börja använda vinterjackan?
 
Idag ska jag till skolan och efter skolan ska jag stressa mig hem direkt för jag har tvättstugan vid 15. Hoppas vi får sluta så jag hinner hem till den.. annars blir jag sur för jag behöver verkligen tvätta och 15-tiden är den sista tiden som finns varje dag. Och hela helgen är tvättstugan upptagen så måste tvätta idag!
 
Saknar min plutteälskade Dexie!

Jag saknar dig mer än någon kan förstå..

Dag 12 - I min handväska

Denna är lätt att skriva om.
 
Jag använder ingen handväska och har därför ingenting i den.

Får nog besök snart..

För det låter som att grannen håller på att borra sig igenom väggen här.. 
Jisses vad det låter!

Dagen

Sov kanske ungefär tre timmar inatt.. Gick upp vid 6 och va helt död.. Kände mig som en zombie och såg ut som en med.. Fixade iordning mig innan jag gick en sväng med Dexie innan jag gick till bussen. Åkte hem till Johanna och gick en sväng innan jag gick in och lämnade henne. Gick med Johanna till skolan och hade två mattelektioner på raken. Sen skulle vi haft idrott, men läraren var sjuk så då hade vi tema istället och sedan mentorstid så jag slutade vid typ 11.15.. Gick då och åt med Johanna och Ellen för att hålla Ellen sällskap eftersom hon inte hade slutat. Sen gick jag och Johanna hem och gick en sväng med hundarna innan jag hoppade på bussen med Dexie. Åkte till Linköping för att lämna Dexie hos pappa. Var i Linköping i kanske 50 minuter innan jag tog tåget tillbaka till Norrköping och åkte hem till mig. 
 
Kom hem och fixade lite glass till mig som jag åt till filmen jag kollade på. Somnade och sov i ca 20 minuter innan jag vaknade.. Och nu sitter jag här under täcket och fryser massor. 
Tänkte försöka fixa lite mat snart men det lockar inte att ta av sig täcket.. 
 
Min älskade saknade bebis!
Saknar dig redan massor...

Hemma

Jag kom precis innanför dörren. Ska nu vila ett tag. Starta en film och bara ta det lugnt. 
Uppdaterar mer senare.

Godnatt

Var ute med Dexie nyss.. När jag kom ner längst ner i trappuppgången upptäckte jag att nån eller några har krossat glaset i sidan av en av dörrarna.. O när jag tänker efter hörde jag nog det förut.. Det var asmycket liv i trapphuset och det lät nog som glasskross.. Försökte få Dexie att gå lugnt över glaset eftersom vi inte kom ut någon annan väg och hon måste ju ut.. Det gick bra.. inga hål på tassarna! 
 
Men nu ska vi försöka sova.. Eller mer jag som ska försöka. Dexie har redan däckat under täcket.. Men jag är inte så trött (trots att jag bara sov typ 3 timmar inatt!), så jag tänkte starta en film eller nått och kolla på tills jag är trött.. 
 
Godnatt!

Dag 11 - Mina närmsta kompisar

Mina absolut närmaste kompisar är:
 
Ellen - Ellen har jag känt sen jag började ettan på gymnasiet. (första gången jag började ettan..) Och jag är så glad att jag lärde känna henne. Hon finns alltid där för en.. Vi har så kul med varandra samtidigt som vi kan prata allvarliga saker..
 
Johanna - Johanna har jag också känt sen jag började ettan på gymnasiet första gången.. Och henne är jag också så glad över att jag lärde känna.. Hon ställer alltid upp och vi har så kul med varandra samtidigt som vi kan prata om lite allvarligare saker..
 
Utan dessa två kompisar hade jag aldrig varit där jag är idag.. Det är tack vare er jag är jag idag. 
Jag älskar er!

Dagen

Somnade vid ungefär 1 inatt och vaknade en gång vid 3.. Somnade om strax därefter men vaknade sedan vid 4.15 och kunde inte somna om. Gick då ut med Dexie och Mollie och gick en sväng. 
 
I skolan jobbade jag med en powerpoint och sedan hade vi möte på min blivande praktikplats. Börjar där måndagen efter höstlovet och tror det blir roligt där!
 
Gick hem till Johanna och hämtade Dexie och när jag kom hem bärde jag in henne i badkaret och duschade henne. Detta för att hon har typ slutat löpa nu och imorgon åker hon hem till pappa i Linköping och är där ett tag, och då är det bäst om löptikslukten är borta så det inte blir så jobbigt för Zacko.
 
 
Efter det lagade jag mat och jag gjorde kycklingfilé och ris.
 Ris med kycklingfilé och cream fraische med chilisås.
 
Jag började kolla på en film under maten och kollade klart på den efteråt. Den va asbra. The lucky one heter den och det var Johanna som tipsade om den.
 
Efter det gick jag ut en sväng med Dexie och pratade med Ellen i telefonen som sällskap och jag pratar med henne än! Min underbara saknade Ellen, imorgon ses vi igen!
 

Dagen & Godnatt!

Stressat hela dagen typ.. Vaknade ju vid 8, torkade spya och sprang ut med Dexie. Tillbaka in och försöka sova igen.. Gick upp vid 10.30 och började fixa iordning tvätten, sprang ner till tvättstugan vid 11. Diskade och fixade lite hemma tills det var dags att gå till tvättstugan igen. Hängde upp tvätten och gick hem igen. Duschade och fixade iordning mig. Gick ner till tvättstugan och startade torktumlaren. Gick en långsväng med Dexie. Hämtade tvätten och gick hem. La in tvätten där den skulle vara hemma och diskade. Bäddade sängen och stressade. Sprang typ till bussen med Dexie och Johanna. Satt på bussen och va livrädd att Dexie skulle spy eftersom hon har gjort det en gång och busschauffören trodde han var rallyförare eller nått. Gick en sväng med Dexie. Gick hem till Johanna och åt lite kycklingwok. Gick ut med Dexie och Mollie med Johanna. Gick in och kollade lite på tvn. Gick ut till bussen och åkte till Subway och köpte macka. Gick hem till Johanna eftersom vi typ precis missade bussen. Gick in och åt och kollade på tvn. Gick ut med hundarna och sitter nu här under tiden Johanna tar ett varmt bad.
 
Hela dagen har jag varit stressad.
Men mitt liv består av stress.. Jag är alltid stressad har jag kommit fram till tack vare testet vi gjorde på idrotten. Jag måste lära mig att slappna av, ta det lugnt och inte stressa.. för jag mår inte bra av det..
 
Men nu ska jag ta det lugnt lite innan jag ska gå och sova.. Ska upp tidigt imorgon..
Godnatt!

Dag 10 - Min drömresa

Jag har inte direkt någon drömresa som jag verkligen skulle vilja åka på..
 
Men jag vet att jag vill åka till Bulgarien igen, där jag har varit tre gånger med familjen. Jag älskar verkligen Bulgarien och allting som hör till! Så dit skulle jag verkligen vilja åka någongång igen.
 
Sen vill jag tydligen  åka till Hawaii med Johanna och det skulle vara roligt. Det skulle vara jätteroligt att åka någonstans med sina närmasta kompisar och bara leva livet ett tag! Underbart hade det varit!
 
Men just nu, vill jag nog mest åka till Stockholm.. O det är nog den resan som är störst chans att hända.. det är närmast, inom Sverige och billigast..
 
Ja, det var nog dom tre resorna jag vill göra mest nu..

Godmorgon

Vaknade vid 8 av att jag hörde att Dexie höll på att spy och flög upp ur sängen för hon stod över mattan och skulle spy så jag flyttade henne till golvet. Torkade därefter upp den och märke att Dexie verkade behöva gå ut då hon gick runt och pep och sprang till dörren. Så då gick jag ut en sväng och det visade sig att hon behövde det med... Vet inte om hon har fått i sig något lustigt, verkar som det..
 
Gick iaf och la mig igen efter det, somnade efter ett tag men vaknade  strax efteråt och låg då vaken.. Smsade lite med en person.. Sedan gick jag upp och började fixa iordning tvätten och gick ner till tvättstugan och nu sitter jag här och väntar på att gå ner till tvättstugan igen. Johanna väckte jag innan jag gick ner till tvättstugan.
 
Min lilla beeeebis!

Godnatt

Nu ska vi gå ut och gå med Dexie. Sedan ska vi gå och lägga oss. För klockan är mycket, dock har vi studiedag imorgon så vi får sova ut imorgon igen! 
Dock har jag tvättstugan imorgon klockan 11 så jag får inte sova hur länge som helst, men längre än om jag hade haft skola iaf.
 
Godnatt och sov gott!

Johanna är inte normal...

Jag sitter och kollar vad det är för nått jag ska skriva om på "30 dagars listan" imorgon.
 
Elin: Åhh, imorgon ska jag skriva om min drömresa..
Johanna: Du menar med mig till Hawaii?
 
Tydligen ska vi åka till Hawaii hon och jag. Smekmånad sa hon. 
 
Och just nu sitter hon och HighFivar med min fot. Hon är ju inte normal hon...
Men jag älskar min fruuuu ändå!

Dag 9 - Mina husdjur

Just idag har jag två husdjur - två hundar som är mitt allt!
 
Dexie, som nämns mest i bloggen, är min hund. Hon bor med mig i Åby och är blandras med 50% Hamiltonstövare, 12,5% Border Collie, Dalmatiner, Weimaran och Labrador. Hon är född den 19 april 2010 och är därför ca 2,5 år idag. Hon lider av separationsångest och det har varit en jobbig resa att hela tiden lyckas hitta lösningar för henne, men det har det varit värt för hon är min lilla älskling som jag verkligen älskar mest av allt. Och utan henne vet jag inte vad jag skulle göra...
 
 
Zackosom nämns ibland i bloggen, är familjens hund men bor hos pappa i Linköping. Han är blandras med 50& Alpenländische Daschbracke och 50% Basset Artésien Normand. Han är född den 15 april 2005 och är därför ca 7,5 år idag. Han har haft lite aggresitionsproblem men det märks inte idag och han är så duktig. Jag älskar honom och det är jobbigt att inte få träffa honom varje dag längre som jag alltid gjorde förut... Det gör ont i mig att inte få göra det.. Men jag älskar honom massor!
 
 
Jag älskar er mina underbara älskade hundar!
 
 
 

Under min livstid har jag haft fler djur.

När jag föddes fanns Turbo i familjen. En blandras med 50% Tax och 50% Stövare. Han blev 16 år gammal innan vi avlivade honom pga av ålder för han hade så ont i slutet. Men innan han avlivades hämtade vi hem Zacko och dom sågs i några dagar. Det gjorde att sorgen efter Turbo inte blev jättejobbig för man var tvungen att ta hand om Zacko. 
 
Vi skaffade Pepsi när jag gick på dagis eller nått sånt. Han var en gråvit underlat. Vi avlivade honom efter några år pga av en hjärnskada som gjorde att han flera gånger om dagen ramlade ner i buren, för han kunde inte sitta på pinnen utan att ramla.. 
 
Under tiden vi hade Pepsi skaffade vi Loranga, en gröngul underlat. Henne skaffade vi för att Pepsi skulle få sällskap men dom gick inte ihop så hon fick bo i en egen bur. Loranga sålde vi innan vi flyttade till mindre pga av att buren inte fick plats hos oss. 
 
Loranga var så ensam i en egen bur, så då skaffade vi Sprite, en blåvit underlat. Vi hade Sprite i några år innan han fick en tumör fylld med blod på magen som bara växte och växte. Veterinären sa att vi antaglien kunde ta hem honom och låta honom dö hemma av att tumören sprack inom en vecka, eller avliva honom. Vi valde att avliva honom. 
 
När vi hade Loranga och Sprite i en bur så fick vi reda på att det fanns en nymfparakit som inte hade ett bra hem som vi bestämde oss för att rädda. Ronja döpte vi henne till och hon var grå. Henne hade vi fram till vi skulle flytta då hon fick flytta med Loranga till ett nytt hem. 
 
Det var alla husdjur jag har haft under mitt liv. 

Hemma

Har varit hemma ett tag. Har ätit och diskat och så och nu sitter jag här.
Det var roligt att träffa hundarna igen eftersom det var så längesen jag var där. 
 
Nu sitter jag och kollar på Top Chef Masters med Johanna som ska stanna en natt till. 
 
 

Mobilblogg

Sitter på tåget påväg till Linköping nu. Ska åka och gå ut med några hundar som jag brukar hjälpa till med ibland.

Får se när jag kommer hem men antagligen blir det ganska sent eftersom det är utanför Linköping och det tar tid att åka. + att det är söndag o bussar och tåg inte alls går ofta...
Menmen, vad gör man inte för att hjälpa till!
Hörs senare!

Godnatt!

Nu är Johanna ute en kortis med Dexie och Ellen bäddar soffan och jag, jag bara sitter här och bloggar. 
Underbara vänner man har! 
 
Vi har en underbar kväll! En sådan kväll man behöver ibland!
 
Men nu är vi trötta och nu ska vi gå och sova.
 
Godnatt o sovgott!

Dag 8 - Ett ögonblick

Ett ögonblick som hände precis är allt det kommer en mygga och flyger förbi, och Johanna ska försöka smälla den, och hon lyckas och får den mellan händerna och blir typ aschockad och får panik och kastar ner den på bordet och alla skriker och asgarvar!
 
Dagens bästa alltså. Dock va det inte lika mycket dagens bästa att hon torkar av sin hand på mig.. 
 
Sorry för en dålig bild men kameran ville inte va med i matchen.

Lördagsgott till Dexie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens middag

Kebabrulle från pizzerian.
 
Man får skämma bort sig själv lite när det är tjejkväll!

Johanna är här nu och Ellen är påväg!
 
 
 

Jag tar det som en komplimang.

Johanna säger när vi är ute och går i höstvädret: 
"Ibland är du för onödigt smart, Elin."

Morgonen

Jag har vaknat flera gånger under natten pga av jätteont i magen.. Det kommer o går men när det gör ont så gör det asont.. har haft så några dagar nu.. 
 
Men vaknade vid 8 och kunde inte somna om.. Låg och försökte somna men gav sedan upp. Låg dock kvar i sängen och kollade på datorn lite. Kollade även klart på criminal minds avsnittet jag började på igår. 
 
Gick ut med Dexie på promenad vid ca 12 kanske. Kom in nyligen och ska nu äta en mobbad frukost. Tänkte även kolla på ett till criminal minds avsnitt. 
 
Äppleskivor doppade i kokos och lite vaniljsocker.
 

Mobba inte min frukost.. 

Natthalsband

Nu har jag varit ute och gått nattsvängen med Dexie precis. 
Invigde hennes halsband jag köpte i somras på loppis. 
Ett halsband som blinkar så att hon syns på kvällen. 
Jättefint var det tyckte jag.
 
Tog bilder här inne men dom blev inte jättebra och man ser inte exakt hur det lyser, men man ser lite iaf, så bjuder på dom!
 
 
 
Nu har Dexie gått och lagt sig i sängen och ser ut att vänta på att jag ska komma och lägga mig så tänkte göra det. Eftersom jag känner redan nu att jag inte kommer kunna sova än så tar jag med datorn dit och tänkte kolla på ett avsnitt av Criminal Minds innan jag somnar. 
 
Godnatt och sov gott så hörs vi imorgon!
 
 
 

Städat och fint!

Nu är det så fint och rent här! Golvet är så skönt att gå på nu och det luktar så fräscht och nystädat här!
Fixade lite saker här och blandannat fixade jag i hallen. Fick ordning på Dexies saker där.
 
 
Tanken är att skaffa riktiga korgar till sakerna på hyllan, och tasskrokar till alla ställen. Nu har jag bara spikar där förutom på koppelkroken. 
 
 
Fixade även lite i badrummet. Enkelt är det, men ändå lite mer ordning än om jag inte hade haft det i sånna burkar. Fixade även lappar till handdukarna. Nu får jag ha en egen handduk ifred och kompisarna och gästerna får dela på två handdukar. Snäll jag är som låter dom få ha två. 
 
 
 
Dexie låg så snällt i soffan under tiden jag städade. Min lilla bebis som jag älskar!
  
 
 
 

Dag 7 - Min bästa vän

Min bästa vän är Dexie.
Hon finns alltid där, vi gör nästan allt tillsammans och det är henne jag umgås mest med. 
Det är henne jag älskar mest av allt på hela jorden och hon är världens bästa hund.
Vi har klarat av så mycket tillsammans, och än ska vi inte ge upp! 
Vi kommer klara allt, tillsammans är vi starka!
 
Du & jag
föralltid!

Färdigstädat!

Nu är jag äntligen klar med städningen!
Har precis moppat golvet så nu sitter och ligger jag och Dexie i soffan och väntar på att det ska torka!
 
Undertiden ska jag äta lite, det blir tortillabröd och den underbart goda såsen till. 
Det var Ellen som lärde mig den såsen och det är jag så glad för! Älskar den verkligen!
 
Muuums! 

Städning & Fixning

Har varit hemma i några timmar. Kom hem och satte mig vid datorn undertiden jag drack lite pärondryck. 
Fick ett samtal som fick mig på bra humör. 
 
Började sedan städa och fixa här hemma. Har fixat iordning i hallen, badrummet och köket. Ska fixa iordning i rummet och sedan börja dammsuga och moppa hela lägenheten. 

När jag är klar med det ska jag sätta mig ner och ta det lugnt. Kolla på någon film och ha kvällsmys med världens bästa hund! 
 
 

Skolan

Sitter nu i skolan. Slutade för typ en timme sen, men sitter kvar för jag väntar på att Johanna ska sluta. Därför är jag så duktig och jobbar lite extra med uppgifter. För tillfället håller jag på att skriva ett personligt brev, och jag hatar det... 
 
När Johanna slutar ska vi gå hem till henne och gå en sväng med hundarna innan jag tar bussen och åker hem. Tänkte även försöka storstäda med..för imorgon får jag besök av tjejorna! 
 
 

Godmorgon!

Sitter här i min soffa och ska snart springa till bussen. Börjar 10 idag och det är såååå skönt! Fick ju sova till efter åtta. Jag slutar vid 14 idag , men får sitta i skolan och vänta en timme på att Johanna slutar så att jag kan hämta Dexie och sedan åka hem till mig. 
 
Jag kollade ut genom fönstret imorse lite extra.. Kände knappt igen mig. Nästan alla löv är borta på träden nedanför så man såg ju hela lekplatsen. Jag har aldrig sett hela och allting som funnits där. Jag blev verkligen förvånad och trodde dom hade byggt om eller nått innan jag fattade att det var för löven är borta och jag aldrig har sett så mycket av lekplatsen.
 
Förut har jag bara sett den stora gungen och en vanlig, uppkanten av rutschkanan (?) och halva dom där gungsakerna.. Tydligen är det små stockar som man kan få på mellan gungsakerna och rutschkanan. 
 

Ha en bra dag!

Frågor & Svar

Svar: Det är en kall pepparsås från Blå Band. Har aldrig sett den förut, men den verkar vara ny eftersom det står "New!" på och alla undrar vad det är för sås jag har. 
Den var helt klart värd pengarna och är jättegod enligt mig! Jag kommer köpa den fler gånger! 
 
Såhär ser den ut:

Dag 6 - Min dag

Min dag började med att jag vaknade vid ungefär 5 imorse. Låg kvar tills jag skulle gå upp vid ungefär 5.45. Fixade iordning mig innan jag gick ut med Dexie en sväng. Upptäckte när jag kom ut att det regnade men orkade inte gå upp och hämta paraplyet, så gick ut. Dock ångrade jag det ganska snabbt då det började spöregna.. 
Gick till busshållsplasten efter en promenad och stod där och väntade. Kom dit lite tidigare än beräknat så hann med en tidigare buss. Åkte den och hoppade av på hållplastsen före resecentrum och gick i spöregnet till resecentrum med Dexie. Såg doggsencenterbilen och mötte två som jobbade där. Jag insåg då hur mycket jag verkligen saknar att ha praktik där.. 
 
Stod och väntade på bussen ett tag och gick sedan på den. Hoppade av ganska långt innan jag skulle för att Dexie började skaka på bussen och jag vet inte varför. Blev livrädd för visste inte om hon mådde illa och ville inte riskera att hon skulle spy.. så hoppade av och gick med henne till Johanna. Vi såg en hare påvägen och Dexie ville springa efter.. 
 
Klockan hann och bli ganska mycket så jag och Johanna tog bussen istället för att gå till skolan. Kom typ precis vid halv så det var bara att typ springa till skåpet och lämna jackan och sedan typ springa till lektionen. 
 
Började på ett grupparbete och förberedde frågor som vi skulle ta med oss när vi intervjuade en butik. 
Efter det jobbade vi med ett kapitel som handlar om säkerheten i butiken. 

Efter det hade vi lunch och jag träffade min underbara Johanna! Vi åt tillsammans och pratade.. När vi började så slutade Ellen sin lektion så vi hann prata lite med henne innan vi skiljdes åt igen. Det är så tråkigt och hemskt att inte få gå med sina underbara vänner.. 
 
Efter lunch fortsatte vi med säkerheten, sedan gick vi till Statoil och intervjuade dom om varornas väg till butiken. Det gick snabbt och därefter fick vi sluta. 
 
Tog bussen hem och kollade på kalla fakta avsnitten om parkenzoo. Somnade därefter och sov ett tag. När jag vaknade kollade jag på tvn lite och sedan lagade jag spagetti. Diskade och städade lite undertiden det kokade. 
Åt och nu sitter jag och bloggar och chattar med Johanna på msn och kollar halvt på tvn. 
 
 
Och säger bara en sak.. den som läste allting borde seriöst få diplom, för detta var väl det mest ointressanta inlägg jag någonsin skrivit. Skrev verkligen små detaljer.. 

Sova..

Kollade klart på Kalla fakta.. Hemskt det är att det är sådär på parkenzoo.. 
 
Efter det avsnitten så tänkte jag försöka sova lite.. Lyckades efter ett tag att somna och sov i nästan en timme innan jag vaknade.. Det var skönt att kunna sova lite iaf. 
 
Efter det har jag fixat lite mat, chattat med Johanna, smsat med Ellen och en till. Ringt till pappa o pratat lite , bestämt med en att jag ska jobba lite på söndag och diskat o plockat iordning lite här. 
 
Saknar min bebis men det är ändå skönt att slippa gå ut.. 
För jag fryser verkligen asmycket och har gjort det hela dagen..
Eller okej, nästan hela gymnasietiden, men det är värre nu..

Hemma!

Så underbart skönt att vara hemma tidigt! 
Har varit hemma i ca en halvtimme och det är så underbart skönt! Det va längesen jag var hemma såhär tidigt efter skolan.. 
 
Vi skulle intervjua en butik vid ett och sedan fick vi sluta. Det gick snabbt så tog bussen därifrån typ kvart över ett. 
Johanna kidnappade Dexie eftersom hon slutar vid tre idag och så börjar hon halv nio imorgon och jag klockan tio, så då slipper jag vänta på henne efter skolan och åka tidigare på morgonen för att lämna Dexie och sedan sitta och glo i skolan i en och en halv timme. Så det är skönt, imorgon får jag sova ut lite!
 
Nu tänker jag ligga och ta det lugnt i soffan och kolla på avsnittet av kalla fakta som handlar om parken zoo. 
Får se om jag kanske somnar ett tag, för är så sjukt trött.. Sov bara ca tre timmar inatt.. Det var längesen jag verkligen sov ordentligt en natt och jag känner hur kroppen börjar lida av sömnbristen.. 
 
 

Vad gör jag vaken?!?

Godnatt!
 
Nu ska jag försöka få med Dexie till sängen från soffan..

Dag 5 - Vad är kärlek för mig?

Vad kärlek är för mig..
Kärlek kan enligt mig vara så mycket. 
Blandannat kärleken mellan djurägaren och djuret. Kärleken mellan kompisarna. Kärleken mellan partnerna. 
 
Min stora kärlek är denna älskade fröken. 

Dagen

Dagen började med att gå till skolan med Johanna. 
Hade matte först och matteläraren sa när hon fick syn på mig "Elin, är du här ?" Jag hejar på att hon inte visste att jag skulle vara där.. Sedan hade jag matte igen och hon sa "Ska du va här igen?". Kändes ju roligt att hon inte visste det.. 
Sen hade vi tema och då var det två gästföreläsare.. Dom hade hela lektionen på engelska (och jag älskar ju verkligen engelska..ohja..) ville bara fly hela lektionen och speciellt när eleverna skulle prata.. var nära att jag sprang ut då, så hemskt tycker jag det är!
Hade sedan idrott och där pratade vi stress. Vi gjorde även ett stresstest och ja.. mitt blev väl inte så jättebra.. så får på nått sätt försöka bli mindre stressad och hantera den på ett bra sätt. 
Efter det hade vi mentorstid och jag ska på möte nästa vecka på en praktikplats där jag antagligen kommer få vara. O jag tror det blir bra där. Har varit och handlat där några gånger , och det verkar roligt. 
 
Efter skolan gick jag, Ellen och Johanna och pantade pant från skolan. Jag och Johanna fick lite mer än 100 kr var. Lite extra pengar är aldrig fel. 
Stjäl en bild från Ellen på panten. Hoppas det är okej, Lells?
 
För en del av panten köpte jag pärondryck.. har verkligen blivit kär i den.. Billig o bra med! Köpte 10 stycken idag och det kändes lite mobbat att gå runt med dom i famnen i affären.
 
Efter det så tog vi bussen från Johanna och då hade jag Dexie med mig.. Helt plötsligt börjar hon vara påväg att spy.. Jag får panik och försöker desperat hinna öppna en bajspåse så hon kunde spy i den men det gick inte så bra. Lyckades fånga upp lite men en del hamnade på golvet, på kopplet och i mina händer då jag desperat skulle hindra så mycket som möjligt att komma i bussen. Visste inte vad jag skulle göra och hoppade av nästa hållplats, vi skulle ändå av där så... 

Vi hoppade av inne i stan, Ellen och Johanna gick in i en resturang och frågade om vatten och servetter så jag kunde tvätta mina händer och kopplet lite. Kopplet stank dock spya så det var inte så härligt att hålla i det.. Nu har jag tvättat det för hand iallafall. 
Vi gick till subway som idag öppnade i Norrköping. Dom hade ett erbjudande så man bara behövde betala 20 kronor för att få en dricka och en 15-centimeters sub. Billigt och bra! 
 
Min gooooda subwaymacka.
 

Nu sitter jag i soffan i badhandduk och med en turban på huvudet.. Duschade för ganska längesen och har inte orkat föna och fixa håret och klä på mig.. Men snart får jag fixa det lite iaf och iaf sätta på mig kläder så jag kan gå ut och kissa Dexie innan vi ska sova.
 
Eller ja, Dexie har redan lagt sig..  Får tvinga med henne ut sen på kissrundan.
 
 

Hos Johanna

Nu sitter jag hos Johanna och kollar på tvn. Stannar här inatt för orkar inte åka hem och åka tidigt imorgon.
Har varit i skolan och jobbat med handel idag.
Imorgon blir det matte, matte, tema, idrott och mentorstid. Får se om jag stannar kvar här imorgon eller om jag åker hem.. det är sånt som återstår att se.
 
Och på tal om Johanna, vi är offentligt gifta nu. Vi har länge kallat varandra för fruar och nu idag bestämde vi oss för att va fruar på facebook med. Min fruuuuu!
 

Dag 4 - Jag om 10 år

Tidinställt inlägg!
 

Jag om 10 år...27 år gammal.. hmm.. jag har faktiskt ingen aning om hur livet är för mig då. 
Men förhoppningsvis jobbar jag med någonting jag tycker är kul, har hundar och bor kanske med någon då.. 
Jag har faktiskt ingen aning om hur mitt liv ser ut då, för jag tänker inte så mycket på framtiden, och speciellt inte 10 år framåt...
 
 

Godmorgon

Nu sitter jag här och har gjort mig iordning. Trots att jag inte somnade förrän två inatt så kom jag upp i tid. 
Idag kommer bloggningen bli lite sämre för jag ska stanna hos Johanna inatt. 
Jag har faktiskt inte så mycket mer o säga nu, kommer inte på så mycket. 
 
Men ha en bra dag, så hörs vi någongång!
 
Mina saknade bebisar!
Jag älskar er.

Dag 3 - Min familj

Min familj består av mamma, pappa, två storasystrar och så självklart två hundar. 
 
 
Pappa bor i Linköping med Zacko i en fyra (där vi alla bodde förut). Just nu är han sjukskriven från jobbet efter att han skadat sig på jobbet i axeln som ledde till en operation..
 
Mamma bor i Linköping i en etta. Hon jobbar som förskolelärare och har just nu gips på handen efter att hon skadat sig på jobbet..
 
Min äldsta storasyster Josefine bor i en tvåa med en hund och fyra katter i Linköping och hon jobbar som barnskötare. Hon är min halvsyster på pappas sida.
 
Min yngsta storasyster Sandra bor i en tvåa med sin pojkvän och en katt i Linköping och söker just nu jobb. Hon avslutade nyligen en utbildning så att hon nu är ekonomi..någonting.. 
 
Zacko bor i Linköping med pappa. Han är 7 år och en blandras mellan Alpenländische Daschbracke och Basset Artésien Normand.
 
Dexie bor i Åby med mig. Hon är 2 år och en blandras mellan Hamiltonstövare, Border Collie, Dalmatiner, Labrador och Weimaran. 
 
Det var lite kort om min familj. Är det nått ni undrar över så är det bara att fråga. 
 
Jag, Zacko & Dexie.

Dagens middag

Spaghetti i philadelphiaost vitlök & örter och pepparsås med falukorv.

Hemma efter skolan

Kom hem från skolan för ett tag sen. Gick från bussen i spöregnet till den lilla affären nedanför mig och köpte mjölk och en ingridiens till maten jag har tänkt göra sen. O detta är den:
Någon som har nån aning om vad jag ska göra? 
 

När jag kom hem bakade jag lite. Kärleksmums blev det igen.. Denna gång hoppas jag att dom blir lite mer lyckade än förra gången då det typ bara var smet i mitten av hela kakan.. 
 
Muuums!
 
Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt under täcket. Fryser asmycket och har gjort det hela dagen.. Det är så skönt att jag slipper gå ut något mer idag för Dexie blev kidnappad av Johanna igen. Mest för att hon börjar 10.30 och jag 8.30 imorgon så hon vill sova ut och slippa bli väckt av att jag kommer och lämnar Dexie tidigt.. Det är tomt här och jag går faktiskt och kollar efter henne ibland, innan jag kommer på att hon inte är här.. 
Saknar min bebis, men vet att hon har det bra. Och imorgon får jag träffa henne igen!
 
Bild på en blöt Dexie från igår. 
Min älskade bebis!

Skolan

Sitter i skolan nu men vill bara hem.. Hem och gömma sig under täcket.
Är så trött på detta och hur allt har blivit..
Hatar det verkligen!

Mobilblogg

Sitter i skolan med Johanna nu. Hann inte blogga imorse då jag låg kvar för länge i sängen så fick lite bråttom.. Dock upptäckte jag och Johanna att vi har sovmorgon på måndagar så vi börjar 10.30 istället för 8.30... Så har suttit här i ca en timme o kommer göra det ytterligare en timme...
Ha en bra dag!

Blöt hund

Kom typ precis in från nattsvängen med Dexie. Tog den tidigare än jag brukar idag för att se om det går lättare för mig att sova om jag inte har varit ute precis. Det regnade lite ute innan jag gick ut och jag funderade på om jag skulle ta paraplyet eller inte.. Jag valde att ta det och det är jag glad för att jag gjorde, för det började spöregna strax efter att jag hade kommit ut. Gick en sväng och pratade med underbara Ellen i telefonen. Är så glad att hon vill hålla mig sällskap på nattsvängarna ibland så det slipper vara så läskigt. 
 
Kom in o då var det bara att torka den blöta hunden.
 
 
 
Efter det fick hon en dentastix som hon låg och tuggade på i sängen.
 
 
Och nu är Dexie trött och somnar nog snart..
Jag däremot är fortarande pigg och lär vara vaken ett tag till..
 

Dagens middag

Pasta och köttfärssås med ketchup och pepparsås.
 

Det fick bli rester idag, och hittade detta i en matlåda i frysen. Det är så skönt att ha färdiga matlådor i frysen som man bara kan ta upp och värma när man inte orkar eller har lust att laga mat. 

Tvättstugan

Har precis hämtat upp all tvätt från tvättstugan och lagt in det där det ska vara här inne. 
Men när jag skulle boka ny tid (jag brukar tvätta varje helg), så upptäcker jag att nästa helg är alla tider upptagna! vilken panik jag fick! För jag kan bara tvätta på helgerna för att tiderna är 7-11, 11-15, 15-19. Jag kan inte tvätta på morgonen på vardagar då jag tar bussen senast 7.25 och jag kan inte tvätta på eftermiddagen då jag slutar typ runt 15.00 varje dag och då ska jag gå och hämta Dexie och sedan ta bussarna hem, så då hinner jag inte med tvättstugan.. Usch, panik har jag! Jag kan inte vänta i två veckor till nästa tvättid! 
Panik!!

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek... det skulle ni gärna vilja veta va? Men jag tänker vara så elak att jag inte tänker berätta det för er.. 
 
Men två av mina kärlekar kan ni få se:
 
Zacko & Dexie
Mina två älsklingar!

Nu: Tvättstugan

Min underbara tjej

Godmorgon

Vaknade tidigt idag med, men låg kvar i sängen och gosade med Dexie till typ elva då jag gick upp och fixade mig lite snabbt innan jag gick ut med Dexie. 
Kom precis in från promenaden och Dexie har lagt sig i sängen igen. Jag sitter i soffan och kollar på Masterchef USA och bloggar.
 
Idag har jag tvättstugan så då ska jag tvätta. Och så tänkte jag försöka duscha innan tvättstugan. Skulle behöva städa här med, men jag orkar inte. Inte idag. Behöver ha en lugn helg bara för mig själv...
 
Dexies superfina sittstil från igår. 

Godnatt!

Nu är klockan vääääldigt mycket.. 
Kom precis in från nattsvängen med Dexie.. Sprang typ den svängen, för det lät som det var ett väldigt stort bråk inte långt därifrån.. Lät även halvt som skottlossning eller nått..fast det va nog inte det för det lät lite för lite om det, men det lät ungefär som skott, bara att ljudet va "mildare". 
 
Klockan blev väldigt mycket för kollade på en film på tvn och sedan pratade jag med en person på msn, så klockan drog iväg.. 
Men nu ska jag sova.. Och jag hoppas på att jag kan sova ut imorgon.. Behöver verkligen sova ut nu känner jag. 
Stänger därför av ljudet på mobilen inatt igen, så tro inte att jag har dött om jag inte svarar imorgon. För jag lever, jag sover (förhoppningsvis) bara. 
 
Bjuder på en bild på Dexie från när jag lagade mat förut. 
Hon satt typ tryckt mot köksväggen och bara glodde på mig. 
 

Godnatt!

Dag 1 - Presentera mig själv

Jag heter Elin Mattsson och är 17 år. Fyller 18 fredagen den 8 mars 2013.
Jag på Öland sommaren 2012
 
Bor i en etta i Åby utanför Norrköping med min hund Dexie som är 2 år. Kommer från Linköping men flyttade hit den 1 juni 2012 då jag efter ett år var trött på att pendla till och från gymnasiet inne i Norrköping varje dag. Började gymnasiet till hösten 2011 och gick då Naturbruk med inriktning hund. Började andra året nu efter sommarlovet men efter ca 5 veckor fick vi reda på att naturbrukslinjen skulle läggas ner och att man var tvungen att byta skola eller byta linje. Jag valde då att byta linje till Handelsprogrammet där jag nu precis har börjat första året. 
 
Mina största intressen är hundar, bakning och matlagning, fotografering och att bara vara med vänner. 
 
Dexie, jag och Zacko.
Dexie är min hund som bor hos mig. Zacko är familjens hund som bor hos pappa mest.
 
Ja, och det var väl lite om mig.. Kommer inte på något mer just nu..
Är det nått ni undrar så kan ni bara fråga. 

Crêpes

Har nu fixat kvällsmat och det blev crêpes eftersom jag hade många pannkakor kvar sen frukosten. 
Hade velat ha med köttfärs- eller kycklingfyllning men hade inget av det, så då fick jag ta det jag hade och då tog jag bacon. 
 
 
Fyllningen består av bacon, creme fraiche som jag smaksatte med kryddor och chillisås och pepparsås. Hade även i persilja. Toppningen består av ost, persilja och paprikakrydda.
 
Nu ska jag njuta av maten och hoppas att det är gott!

30 dagars lista

Tänkte nu börja med en 30 dagars lista.
 

Dag 1 - Presentera mig själv
Dag 2 - Min första kärlek
Dag 3 - Min familj
Dag 4 - Jag om 10 år
Dag 5 - Vad är kärlek för mig?
Dag 6 - Min dag
Dag 7 - Min bästa vän
Dag 8 - Ett ögonblick
Dag 9 - Mina husdjur
Dag 10 - Min drömresa
Dag 11 - Mina närmsta kompisar
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Min drömkonsert
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritsommar
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Det här önskar jag att jag var bättre på
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bra
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - Saker jag älskar 
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Ett barndomsminne
Dag 30 - Ett sista ögonblick
 
 
Jag får se hur det går med denna lista, men jag ska försöka. Men det är inte säkert att jag vet på alla eller att jag vill berätta på alla, men jag ska försöka skriva nått varje dag från listan. 
 

Pannkakor

Håller för första gången i mitt liv på att fixa pannkakor!
 
Jag gör många pannkakor nu, ett recept som räcker till ca 4 personer, för jag tänkte faktiskt fixa typ crêpes till kvällsmat idag. Då behöver jag bara göra fyllningen ikväll. 
 
Men nu ska jag njuta av min första pannkaka!
 
Lite blek och lite hål i, men väldigt bra för att vara den första enligt mig. 

Godmorgon eller nått

Godmorgon eller god eftermiddag!
Jag vaknade vid ca åtta och låg vaken och kollade på tvn. Pratade sedan med en person i telefonen som fick mig på lite bättre humör, för jag va inte på så bra humör eftersom jag inte kunde sova ut.. 
Efter det samtalet gick jag ut med Dexie, mötte Ellen och stod och pratade med henne lite. 
Kom typ precis in nu och ska nu fixa frukost, och tänkte faktiskt göra pannkakor. 
Får se hur det går, för har faktiskt aldrig gjort det. 
Önska mig lycka till!

Godnatt

Kom typ precis in från nattsvängen med Dexie. En nackdel med att bo ensam och ha hund är att man måste gå promenad när det är mörkt ute och det är väldigt läskigt när man är väääldigt mörkrädd och man bor vid massa skog.. Men aja, bara att gå och se glad ut och skynda sig hem igen. 
 
Men nu har Dexie gått och lagt sig i sängen och väntar på mig, så bäst att göra henne sällskap nu.
 
 
Och bara så alla vet, så stänger jag nu av ljudet på mobilen så jag kan sova ut imorgon. Så tro inte att jag har dött eller nått bara för att jag inte svarar. Hoppas på att få sova länge imorgon, men det är inte säkert att man kan...
 
Godnatt!
 
 
 

Dagen

Imorse när klockan ringde ville jag verkligen inte gå upp.. Det resluterade i att jag låg kvar lite väl länge i sängen innan jag gick upp och det blev lite bråttom här hemma, därav inget morgoninlägg. 
Kom till skolan vid 8.15 och började vid 8.30, insåg då att läraren inte var i skolan och att vi skulle ha biträdande rektorn (min förra mentor) och skolsköterskan under dagen. Det var kaos i klassrummet för det var många olika klasser där.. 
Efter lunchen åkte skolsköterskan och biträdande rektorn iväg så då hade vi platschefen som kollade till oss i början. Sedan gick hon och det blev allt färre i klassrummet. Tillslut var bara jag kvar och då bestämde jag mig för att också gå. 
Väntade lite på Johanna innan hon slutade och sedan gick vi hem till henne och där hämtade jag Dexie och tog sedan bussen hem för att komma hem skapligt. Kom hem och fixade lite, la mig sedan i soffan och somnade. Vaknade av ett sms och såg att det var kolsvart i lägenheten så skyndade mig att tända. 
Fixade lite snabb mat, couscous med majs och lite pepparsås, och kollar nu på Notting Hill på trean. 
 
 
Förlåt för dålig uppdatering idag, men jag har verkligen inte orkat. 
Hoppas att det blir bättre imorgon iaf. 
Dock så ska jag verkligen sova ut imorgon. Stänga av ljudet på mobilen och bara sooooova! 
Så underbart skönt!
 
 

Dagen

Dagen startade med friluftsdag med ettorna och tvåorna på skolan. Vi körde först frisbeegolf, åt sedan pastasallad till lunch och avslutade med minigolf. Lite stolt är jag att jag vann över dom tre jag körde med på frisbeegolfen och på minigolfen orkade vi inte spela klart allting så vi skrev bara lite på dom sista fem banorna..
 
Efter friluftsdagen gick vi till ÖB och det var så sköööööönt att komma in i värmen för jag har frusit sönder hela dagen ute.. Där storhandlade jag saker som är billigare på öb än i mataffären som tex schampoo, toapapper och sånt. 
 
 
Sedan åkte jag, Ellen och Johanna hem till Johanna där vi gick en sväng med Dexie och Mollie innan vi tre och Dexie åkte hem till mig. När vi kom till mig packade jag upp sakerna och sedan cyklade jag till konsum och köpte florsocker och mjölk till bakningen. När jag kom hem igen så började vi baka, och vi bakade kärleksmums. När det var klart och skulle svalna började vi med maten och sedan åt vi och umgicks (dock tycket jag dom umgicks mer med sina mobiler än oss i rummet).. 
 
 
Dom åkte hem nyss och Johanna kidnappade med sig Dexie. Mest för att jag ska slippa åka tidigare härifrån imorgon för att lämna henne hos Johanna och sedan gå till skolan igen, så det var snällt! Dock har jag dåligt samvete här att hon får ta hand om Dexie.. 
 
 
Nu sitter jag här och kollar på Hela Sverige bakar och sedan ska jag plugga lite. 
 
Nu har jag värsta tornet med toapapper på badrumsskåpet,
så nu lär jag ha tillräckligt med papper för ett tag.
 

Matlagning

Idag blir det pasta med pastasås vitlök/örter och även korv till till Johanna och Ellen. 

Bakdags

Nu ska här bakas!

Mobilblogg

Sitter i fåtöljen hemma hos Johanna nu. Kom nyligen hem från skolan. Hade idag idrott, tema och mentorstid.
Idag va första dagen jag hade kärnämnen med dessa ettor. Som tur va så hade jag Johanna med så det blev bra.

Inatt stannar jag hos Johanna igen för vi har friluftsdag och bussarna passade inte ihop så att jag skulle hinna lämna henne innan vi skulle ta bussen igen, så stannar här inatt och åker hem imorgon igen.

Därför är bloggningen lite sådär, men hoppas ni står ut att uppdateringen är låg när jag inte är hemma.

Ha en bra eftermiddag och kväll!

Mobilblogg

Som ni kanske redan fattar, på grund av den dåliga uppdateringen här, så stannade jag hos Johanna.
Just nu ligger jag i "min" säng hos Johanna med Dexie under täcket och ska försöka sova.

Imorgon börjar jag 10.30 istället för på matten skulle dom ha matteprov så jag hoppar in där nästa vecka istället.

Men nu ska jag sova, godnatt!

Mitt schema onsdagar

Skriver ner mitt schema för onsdagar här, mest för att jag ska komma ihåg det, men även om ni vill se också.
 
8.30 - 9.15 - Matte (Grupp B)
9.30 - 10.15 - Matte (Grupp A)
10.30 - 12.00 - Idrott (Grupp A)
12.45 - 14.15 - Tema (Grupp A)
14.30 - 15.00 - Mentorstid (Handel)
 
Jag läser matte nu för att hade jag gått i 2an så hade jag haft en termin kvar och då läser jag klart det nu, fast med 1orna istället. Idrott är likadant, bara att det är ett år kvar där, så läser klart det detta året. Tema har jag haft men tydligen är det nya saker som kan vara bra att vara med på och för att jag ska slippa ha håltimme. Mentorstid är för att vara med klassen lite och för att få info från mentorn.
 
Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag kommer jag ha karaktär hela dagarna, alltså handel. Nu i början kommer jag vara inne i skolan och ha teori men sen kommer jag antagligen ha praktik alla fyra dagarna, vilket är väääldigt speciellt då det bara är 3orna som har praktik fyra dagar i veckan...

Skolan

Sitter i skolan nu. I gamla naturbruksrummet..känns sjukt deprimerande att vara här nu utan att vara naturbrukare..
 
Sitter iaf här inne och har handel.. Jag fattar inte den uppgiften vi ska jobba med nu och vi har ingen lärare nu heller så finns inget att göra..
 
Jag vet inte om jag ska åka hem idag eller om jag ska stanna hemma hos Johanna inatt. Åker jag hem idag så måste jag åka hemifrån innan 7 imorgon för att hinna lämna Dexie på morgonen då jag börjar 8.30 imorgon.
Så jag vet inte hur jag ska göra.. får se hur jag känner sen helt enkelt.
 
Ha en bra dag!

Godmorgon

Jag sitter här i min soffan och fryser asmycket. Förstår inte varför det ska vara så himla kallt asså! Hur kommer det gå i vinter sen om jag redan fryser såhär mycket? Jag vill inte ens veta...
 
Snart ska jag fixa det sista innan jag går ut och går en promenad med Dexie och sedan går till bussen för att åka hem till Johanna och lämna Dexie. Sedan går jag till skolan därifrån och har handelslektion hela dagen.. 
 
Vill bara krypa ner under täcket igen och sova och bli varm.. Bara slippa allting ett tag och bara vara hemma. Förstår inte att det bara är tisdag morgon nu, för det känns som det var en evigheeeeeet sen helgen.. Usch, vill bara ha helg eller lov nu!
 
En gammal bild på Dexie,
men hon är lika trött nu som på bilden. 
Hon har inte ens rest sig upp från sängen än...

Dagen

När jag hade slutat så gick vi och pratade med biträdande rektorn om vårat schema, och jag är inte jättenöjd, för jag kan inte få en bra anledning till varför det är som det är, och det är väääääldigt irriterande! 
Så jag var väldigt irriterad när jag gick ifrån skolan och hem till Johanna. Gick en promenad med hundarna och sedan var jag ca en halvtimme hos Johanna innan jag gick ut till bussen för att åka hem. Men den bussen ville inte som jag ville och kom aldrig så fick vänta på nästa vilket resulterade i att jag fick vänta i en halvtimme på resecentrum på nästa buss hem till Åby. Och det är ju så sjuuukt kallt ute nu!
 
Mötte Ellen i Åby och gick hem till mig. Hon skulle hämta veckorapportet till praktiken då hon hade glömt ta det i skolan och jag hade några så jag var snäll och gav dom till henne. Hon stannade kvar och hjälpte mig att plugga lite med handel för det är mycket lättare om man har någon annan att diskutera med. Sedan lagade vi mat och kollade på tvn innan jag följde henne med Dexie en liten bit. 
 
Hamburgare i fiberrostbröd
serverat med kryddig pommes och hamburgedressing och pepparsås. 
 

När jag kom hem hoppade jag in i en snabbdusch och nu sitter jag här med en handduksturban på huvudet och i  en badrock för jag orkar verkligen inte föna håret eller nått. Det tar så långt tid.. Så funderar på att strunta i det och ha värsta toviga håret som är asstort imorgon, men nu är jag för trött för det..
 
Imorgon börjar jag vid 9, men går hemifrån vid 7 för att gå en promenad med Dexie innan jag åker och lämnar henne hos Johanna och hennes mamma. Johanna har lyxen att börja vid 10.30 imorgon.. Imorgon har jag handelslektion hela dagen igen...
 
En trött Dexie i sängen. 
Nu hör jag dock hur hon snarkar där borta, och snart tänkte jag gå och göra henne sällskap!
 

Godnatt och sov gott!

I skolan

Sitter nu i skolan. Helt ensam i handelssalen.
Läraren var tvungen att åka härifrån tidigare och dom som var här försvann strax efter det...
Så nu sitter jag här och försöker jobba lite, men jag vet inte vad jag ska svara på uppgifterna och man får ju ingen hjälp nu heller så det är inte det lättaste att jobba.
 
Förut när vi kom till skolan så kom min förra mentor från naturbruk (nu biträdande rektor) och sa att jag skulle till handelssalen och ha lektion där. Och det var det mötet... Har fortfarande ingen koll på hur och vart jag ska va alla andra dagar.. Så när jag går härifrån får jag leta efter honom och be om ett schema så jag har koll. Hoppas inte på för mycket håltimmar bara...
 
Nu ska jag fortsätta plugga lite här, och jag får se när jag bloggar nästagång. Vet inte om jag åker hem sen eller om jag stannar hos Johanna inatt, det beror helt enkelt på hur morgondagen ser ut med schemat och när jag börjar..
 
Detta är den boken jag håller på att jobba i just nu.
Och är redan på kapitel 4, och jag började här i torsdags, så det går snabbt..
(Vi har dock hoppat över kapitel 2 i boken..)

Godmorgon

Sitter i soffan just nu. Har fixat iordning mig och är nästan redo att gå, men jag går vid halv nio hemifrån och går en promenad med Dexie innan vi tar bussen vid nio. 
Ska åka hem till Johanna direkt nu på morgonen och lämna Dexie där innan jag och Johanna tillsammans går till skolan. 
 
Idag har jag och Johanna möte vid 10.30 om hur våra specialscheman och så kommer se ut, och jag har ingen aning om när jag slutar. Om vi slutar efter det eller om vi ska göra något annat. Och vi vet inte heller hur denna vecka ser ut och vilka tider vi börjar och slutar... Och det är vääääldigt jobbigt att inte veta någonting...
Men idag hoppas jag att vi får svar!
 
Dexie ligger och väntar på att få gå promenad...

Godnatt

Nu ska jag och Dexie gå och lägga oss!
Har inte orkat gå och lägga mig innan, för har verkligen inte orkat göra mig iordning, gå sista svängen med Dexie, släcka ner allting, fixa iordning sängen, tänka på vilken tid jag måste gå upp och ställa alla alarmen. 
Så därför blev det ganska sent.. Men nu ska vi gå och lägga oss!
 
En trött Dexie som nyss stod och stirrade på mig. 
Nu ska vi gå och sova!

Dagens middag

Pasta och köttfärssås.
 

Blev rester från igår för nu är alla mina matlådor fulla så nu får jag äta matlådor ett tag,
eftersom jag inte har nån praktik nu och behöver matlådor till det.

Dålig uppdatering..

Bloggade ingenting igår för jag orkade inte. Var bara hemma med Dexie och tog det lugnt. Kollade på tvn och var ute med Dexie var typ det enda som hände, och tog inte fram datorn en enda gång igår faktiskt. 
Ovanligt för mig.
 
Åt pasta o köttfärssås, som blev väldigt gott. 
Och så bakade jag kladdkaka, mumsigt!
 
 
Har haft ont i magen sen igår förmiddags (och har det än) så Ellen kom igår och gick en långpromenad med Dexie för att jag skulle slippa gå en promenad iaf. Tack bästa Ellen, det betyder massor! 

Mobilblogg

Ute o går långpromenad med Dexie nu. Har tvättstugan nu som började vid 7, så det är därför jag o Dexie är vakna så tidigt.

Och förlåt för den dåliga uppdateringen igår, men orkade inte o glömde bort bloggen lite med..

Kvällen

Duschade förut och när jag kom ut från duschen ca 20.10 kom jag på att jag behövde handla lite. Var nästan säker på att affären stängde vid 21.00 så jag fick väldigt brått. Och jag ringde Ellen och frågade om hon hade lust att möta mig vid affären för att hålla Dexie eftersom hon inte kan vara ensam någonstans. Och som den underbara vännen hon är så kunde hon det. Så jag skyndade mig att sätta på mig kläder och torka håret skapligt och sedan upp med håret i en bulle. Sedan gick vi och så mötte vi Ellen strax före affären. 
Efteråt följde Ellen med mig hem ett tag och umgicks lite, men hon blev hämtad av sin mamma för ca en halvtimme sen så hon slapp gå hem i mörkret. 
 
Nu tänkte jag gå ut med Dexie en sväng och sedan ska jag väl kolla på tvn lite. 
 
Ha en bra kväll och godnatt om vi inte hörs mer idag!

Dagen

Dagen började med att jag hittade blodfläckar i "min" säng hemma hos Johanna. Upptäckte då att Dexie har börjat löpa... Usch och fy och bläää på det! Så blev att låna Mollies trosor som hon fick ha på sig för att inte bloda ner hela lägenheten. 
 
Cyklade sedan till skolan med Johanna (och min cykel är asbra!) där jag sedan satt och glodde i en timme för att jag började en timme efter Johanna. Fick sällskap av Ellen som kom efter 9 och började vid halv 10 som mig. Och jag måste verkligen erkänna, jag saknar så sjuukt mycket att gå i tvåan, att ha lektionerna med mina underbara kompisar som vi har haft i över ett år, och att vi nu har lektioner utspridda, luncher utspridda och raster utspridda! Hatar det verkligen...
Sedan började jag handelslektionen. Och idag kändes det bättre, och det var roligare. Jag förstod mer och allt kändes inte lika hemskt. Så jag tror ändå att så fort jag har smält allting som hänt så kommer jag trivas med klassen, läraren och handelslektionerna. Dock kommer jag nog aldrig riktigt förstå att jag går i ettan, igen. 
 
Pratade sedan med handelsläraren efter lektionen om praktik och så. Och jag kommer antagligen komma ut på praktik redan efter höstlovet eftersom jag är van med praktik och rutiner och sånt. Pratade även om olika ställen att vara på och jag tror vi kom fram till någonting iallafall. 
 
Väntade lite efteråt på Johanna och sedan cyklade vi hem till henne igen. Var där i ca en halvtimme innan jag tog Dexie och påbörjade att cykla den långa vägen hem. Förstår ni, CYKLA! Enligt eniro är avståndet 14,9 km men det är för bilar och jag cyklade inte exakt den vägen så det var nog en ganska mycket längre än det. 
Nu har jag en vääääldigt trött hund här om jag säger så. 
 
Och stooooort tack till Johanna som lånar ut Mollies trosa så Dexie slipper bloda ner hela min lägenhet. 
 
En supertrött Dexie som ligger här bredvid mig.
Att cykla ca 1 timme och 40 minuter gjorde henne trött.. 
(Tog dock pauser då vi stannade och ibland gick jag med henne 
så att hon inte skulle springa hela tiden.)

Gårdagen

Igår började jag handel. Och ettan igen. Var seriöst tjutfärdig efter den dagen. Allting va hemskt och jag ville bara åka hem och lägga mig under täcket. Det va så jobbigt att helt plötsligt ha en ny lärare, ny klass och nya ämnen. Jag saknade bara min klass, dom vanliga ämnena, och förra lärarna..
 
Efter lektionerna satt jag kvar i skolan i typ två timmar för att jag skulle va i linköping vid 18 hos min syster och jag hade då inte hunnit åka hem mellan. Så strax efter fyra påbörjade jag resan till Linköping. Vi åt kinamat, åt goooda hembakade kakor och kollade när min syster öppnade paket.  
När jag skulle åka hem så hade jag knappt batteri kvar i mobilen och jag skulle ta tåget efter 21. Och det kändes så sent att åka utan mobil eftersom jag inte hade varit framme hos Johanna förrän typ 22.15, så jag lyckades tigga skjuts av min pappa så han körde mig och Dexie. Och så fick vi även med min cykel som jag precis har fått av mamma så den följde med dig. 
 
Kom till Johanna runt 22 och då gick vi en längre promenad med Dexie och Mollie och så började det spöregna så jag typ gick och skrek och Johanna bara garvade. Hon fick sig ett gott skratt iaf.
 
Dagen igår var både jobbig och rolig, men kul att min syster äntligen är 20 år! (Kan dock inte fatta att du är 20 år, Sandra! ) 
 
Min superduper söta älskling!
Hon skötte sig jättebra hos min syster igår trots att det bor en katt där med...

Mobilblogg

Efter en lång dag går jag nu o sover... Berättar mer om dagen imorgon.
Godnatt!

Mobilblogg

Sitter i en väldigt tom skola. Har suttit här sen jag slutade ca 13.40. Sitter här o väntar eftersom jag inte hinner åka hem och det är för tidigt för att åka till min syster.
Men nu är det ca en kvart kvar innan jag tar bussen till resecentrum och sedan tåg o buss..
Får se när jag kommer hem till Johanna ikväll, men sent blir det nog...

Godmorgon

Usch, har inte sovit bra inatt... Kunde inte somna igår så somnade efter tolv någongång.. Sen vaknade jag innan fem o kunde inte somna om så då låg jag vaken fram tills klockan ringde vid sex... 
 
Och idag börjar jag ettan. Ettan. Hemskt. Ett år, ett helt gymnasieår helt i onödan.. Jag vill inte börja ettan... Jag vill ju ta studenten med dom jag skulle ha tagit den med.. Nu får jag istället stå bredvid och kolla på och då vara kvar ännu ett år i skolan.. Menmen, inget att göra åt, men jag måste få klaga lite iaf. 
 
 
Och idag är det inte vilken dag som helst heller! 
Idag fyller min syster 20 år! Stoooort grattis till henne!
Hoppas du får en bra dag, Sandra. Och vi ses sen ikväll när vi kommer. 
 
 
Så idag är det skolan, sen ska jag till Linköping och fira min syster, sen åker jag och Dexie till Norrköping och då åker vi hem till Johanna så att Dexie och Mollie träffas ikväll istället för imorgon på morgonen så morgonen blir lite lugnare för Johannas mamma. Och så sover jag där och går till skolan därifrån.
Så vi får se hur bloggningen blir idag, och imorgon. Men nu vet ni att jag lever även om jag inte bloggar. 
 
Ha en bra dag!

Godnatt kanske?

Funderar på att sova nu.. fast felet är att jag verkligen inte orkar ställa om alarmen så att dom ringer som dom ska imorgon, för jag måste ha massor alarm ställda så jag kommer upp, men orkar inte ställa om dom. Därför sitter jag kvar här med datorn. 
 
Fick sms från skolan vid 21.50, där det stod att jag var välkommen till handelsprogrammet. HA12,  Hemskt, då 12 betyder att man började där 2012.. jag började på skolan 2011 ju.. 
Sedan står det i smset vem mentorn är, och det är han vi hade i samhäll i ettan. Han är min mentor nu. Ja, det blir roligt. Han skällde ut mig lite i ettan (förra gången jag gick ettan.. sjukt förvirrande detta kommer bli..) men hoppas han inte hatar mig helt nu. 
 
Vill inte gå o lägga mig, det är ju sista dagen jag är tvåa. Imorgon är jag en etta igen. Usch, hemsk tanke. 
 
Men jag säger godnatt nu, om vi inte hörs en gång till. Det beror på hur länge jag sitter här.

Dagens middag

Spaghetti & Köttfärssås
 

Idag åt jag rester från frysen för alla mina matlådor är fulla och ligger i frysen med mat så nästa gång jag skulle lagat mat och det skulle blivit över så skulle jag inte haft en matlåda ledig, så nu åt jag så nu har jag iaf en låda ledig. 

Promenad

Kom precis in från promenaden, o så skööönt det var! Ca 50 minuter var jag ute. Och det regnade kanske halva av den tiden. 
 
Gick lite vilse med. Hehe, utforskade åby lite och tog en väg som jag aldrig har gått förut så vet inte vart jag var, men jag hittade hem igen och det är huvudsaken. Tur att åby inte är så stort så man kan virra bort sig för länge, jag va väl typ "vilse" i en kvart innan jag kände igen mig igen. 

Rastlös

Jag är rastlös, känns som jag inte har gjort nått vettigt under flera dagar eftersom jag har varit hemma sen i fredags kväll (med undantag för mötet igår) och därför känner jag att jag behöver röra mig. 
Fick idén att gå ut o gå en sväng (för jag saknar att gå ut och gå när jag inte har Dexie eftersom jag under hela mitt liv har haft hund och gått promenader dagligen), men så kollade jag ut och såg att det typ spöregnar. 
Men det hindrar inte en rastlös Elin, så nu ska jag ge mig ut. Frågan är bara hur långt jag går innan jag går hem igen. Det återstår att se...
 

Dagens lunch

Majs och keso toppat med persilja.
 

En lätt lunch idag, men gott. Förutsatt att man gillar majs, keso och persilja då,,

Handel

Fick ett sms av skolan nu. 
Börjar handel imorgon klockan 9.00. 
Imorgon börjar jag ettan. 
Läskig tanke.
Nu ska jag typ njuta av att jag går i tvåan fortfarande. 
Sista dagen jag hör till tvåorna och det är en studiedag...

Godmorgon

Godmorgon eller godmorgon, jag vaknade runt 7 av jätteont i magen så jag låg och vred mig i sängen och försökte somna om i några timmar men gav upp eftersom jag aldrig somnade.. Nu sitter jag i soffan, fortfarande med ont i magen, men inte lika mycket som förut. 
Har faktiskt inget te bredvid mig nu utan varierade lite så idag har jag juice. 
 
 
Idag har jag studiedag och har inget inplanerat så ska nog bara vara hemma själv och ta det lugnt. Bara vara för mig själv och tänka. Tänka på om jag har gjort rätt beslut...

Godnatt!

Nu ska jag gå o försöka sova.. 
Förhoppningsvis kan jag sova lite bättre än jag gjort dom senaste nätterna. 
Imorgon är det studiedag och jag ska verkligen försöka sova ut! 
 
Godnatt!

Rätt val?

Gjorde jag rätt val som valde handel och därmed börjar om i ettan nu? 
Det vet jag inte, men jag hoppas det. Det var en sån stor press och jag var tvungen att bestämma mig under mötet och just då kändes det som det bästa. Och innest inne gör det nog det ändå. Att det är detta som känns rätt för mig. 
Det känns ju sådär att börja om ettan, att ha typ "slösat" ett helt år på en utbildning jag inte har nån nytta av nu, men det var ingen som visste att detta skulle hända och det året har varit sjukt roligt och jag har kommit vissa personer så nära. 
 
Jag hoppas jag har gjort rätt iaf, men det vet jag inte förrän jag har gått på handel ett tag och så. Ser framemot att se hur mitt lilla "specialschema" kommer se ut då med. 
 
Jag kommer fortsätta gå in genom den ingången ett tag till iaf, 
och det känns bra. 

Dagen

Vid elva tog jag och Johanna bussen hem till henne och så var vi där till vi åkte till skolan lagom till tre då hennes möte började. Jag satt kvar i skolan och tänkte på mitt beslut och så under tiden hon och Linda hade möte.
När det blev min tur hade jag verkligen ingen aning om vad jag skulle göra.. Hade fyra par ögon på mig som bara stirrade under mötet och alla tjatade. Och jag var tvungen att bestämma mig just då. Så jag satt med 8 ögon stirrande på mig och jag kollade ner på skorna och sa bara "jag vet inte..." Så dom två från skolan gick ut och jag pratade med mina föräldrar lite själv.. Sedan kom dom in och jag beslutade mig för att börja Handel på skolan. Dock får jag börja om i ettan nu, men det blir nog ganska slappt eftersom jag redan har kärnämnena klara. Dock kommer jag få ett specialschema för jag kan tydligen inte va ledig mån, tis, ons enligt skolan..
 

Efteråt gick vi till hundrastgården med Zacko & Dexie för dom väntade i bilen under mötet. Efter det åkte vi hem till mig och jag bakade kladdkaka som jag bjöd på (förövrigt första gången jag bakar här så det var speciellt).
 
 
 
Och så var hundarna här! Mina beeeebisaaaar som jag inte har träffaat på länge! Mina älskade bästa beeeebisar!!
 
 
Nu sitter jag här ensam hemma igen och funderar om jag har gjort rätt val.. Jag hoppas det iaf. 
Imorgon är det studiedag och på torsdag börjar jag i ettan igen. Handelsettan. 
Läskig tanke...

Detta kommer bli en jobbig dag..

Godmorgon!
Har varit vaken sen typ 7 och bara legat i sängen och tänkt. Fick ett gulligt sms från praktikplatsen där jag har varit på måndagar och onsdagar nu i tvåan. Det betyder massor att se att dom också bryr sig. Och jag kommer verkligen sakna den praktikplatsen, och alla människor som jobbar där. 
 
Men jag vet verkligen inte vad jag ska göra än, vad jag ska välja för utbildning nu - om jag ska fortsätta på hund-utbildningen på en annan skola eller byta till ett helt annat program. Jag vet verkligen inte. Och idag är mötet.. 
Detta kommer bli en jobbig dag med andra ord och jag får se hur mycket uppdatering det blir här på bloggen.
 
Denna artikel hittade jag imorse på nt...

Fika efter maten

Chokladbollar
 

När vi var och handlade hittade jag billiga chokladbollar med kort bäst före- datum så köpte dom. Dock såg jag att dom går ut redan imorgon så ikväll blir det att mumsa. Tur jag har Johanna här så jag får hjälp. 

Dagens middag

Ris & Korvstroganoff toppat med persilja med svartpepparsås bredvid
och en skiva Quinor med tranbärs-bröd.

Dagen

Idag har jag och Johanna roat oss med olika saker eftersom inte vi fick komma till skolan och inte hade någonting att göra idag.
 
Jag började dagen med att sitta vid datorn i några timmar under tiden Johanna sov. Sedan när hon var vaken hoppade hon in och duschade och jag diskade lite. 

Efteråt så började jag städa och rensa i kylen och frysen.
 
 
Och såhär fint och ordningssamt blev det i kylen och frysen:
 
 
Strax efter att jag var klar med det så räddade Johanna flugorna och det har ni ju redan läst om. 
 
Sedan har vi pratat med våran mentor tre gånger för att få reda på lite vad som händer och imorgon blir det möte på skolan med platschefen, mentorn, föräldrarna och eleven. Så det återstår att se hur det kommer bli då, och vad vi kommer komma fram till...
 
Sedan bestämde sig vi för att vi måste göra något vettigt under dagen så vi åkte till maxi och storhandlade. 
 
Så nu är min kyl, frys och skafferi fullt igen! Eller nästan, men så det räcker åt mig iaf. 
 
 
Och nu ska vi laga mat!
 

Flugräddaren Johanna!

När man inte är välkommen i skolan så får man underhålla sig med andra saker. Johanna underhåller sig med att rädda flugorna som har fastnat mellan fönstrena hemma hos mig. 
 
 
Bildbevis från när hon räddade en ensam fluga i köksfönstret. Det slutade med att hon sa "Neeej, han doog!"
Jag dog verkligen av garv då..  Men sen fortsatte hon till vardagsrumsfönstret och räddade två flugor där inne. 
 
Och ska jag vara ärlig så fattar jag inte hur dom kommer in där.. Hon fick ju liksom öppna värsta spärren för att komma in där mellan...

Godmorgon

Jag sitter i sängen med en kopp te bredvid mig. Johanna ligger i soffan och sover.. Jag har varit vaken i typ två och en halv timme.. Kan verkligen inte sova mycket längre.. 
 
Sitter här och chattar med min klasskompis (som snart inte längre är min klasskompis...) på facebook och smsar med en som går på skolan där vi har blivit erbjudna plats för att se hur den skolan är och så.. Och jag vet verkligen inte vad jag vill! Hatar verkligen detta!
 
Nu är det bara att vänta ut samtalet från vår mentor för att se vad som kommer hända denna vecka med oss..

Och alla ni som typ är avundsjuka på att vi får va hemma, va inte det, för detta är hemskt. Verkligen jättehemskt. Att inte veta vart vi kommer va om en vecka och inte veta någonting om framtiden..